Budapest rekorddal nyert!

Az elmúlt 20 évben már második alkalommal rendezte meg Budapesten partnertalálkozóját az amerikai QAD Inc. vállalat, mely a globálisan is ismert, széles körben alkalmazott és sikeres QAD vállalatirányítási megoldás fejlesztője. A Teamwork konferenciára az EMEA régióba tartozó QAD disztribútorok voltak hivatalosak, akik egyrészt a rendezvény színvonalas szakmai programjának, másrészt fővárosunk egyedülálló adottságainak köszönhetően, idén 23 ország 24 forgalmazó cégétől több száz regisztrált résztvevővel képviseltették magukat.

A konferencia keretein belül a QAD Inc. nemzetközileg is elismert szakemberei mutatták be, hogy merre tart és milyen újdonságokkal büszkélkedhet a QAD Enterprise Applications vállalatirányítási rendszer. A programsorozat két általános témákat bemutató napját oktatási napok követték, ahol a partnerek delegált szakértői új üzleti megoldásokat bemutató teljes körű tanfolyamon vettek részt. A legnagyobb érdeklődést a QAD által elsőként megvalósított integrált Workflow Management alkalmazás, a QAD Business Process Management váltotta ki, ami a piacon lévő hasonló termékek tulajdonságait kiegészítve és fejlesztve a vállalatirányítási rendszerbe integráltan, egyedülálló módon képes összehangolni a használatban lévő informatikai alkalmazásokat, aminek köszönhetően az üzleti folyamatok teljes egészét képes vizualizálni, automatizálni és irányítani. Funkcióinak használatával könnyen optimalizálhatóak a folyamatok, amik egyben a vállalat hatékonyságának növelését is jelentős mértékben segítik. Hasonlóan új szemléletű a Monitoring Framework üzemeltetés támogató eszköz. A modul segítségével egy platformon kerülnek ellenőrzés alá a kritikus üzleti alkalmazások, szoftver, adatbázis és hardver oldalról egyaránt.

Hazánkban több mint 20 éve az ISYS-ON Informatikai Tanácsadó Kft. a QAD Enterprise Applications vállalatirányítási megoldás kizárólagos forgalmazója, és a régió egyik vezető disztribútoraként nevéhez számos komplex bevezetési projekt kötődik. A konferenciát követően a QAD Inc. Ügyvezetője, Karl Lopker, az Európai Igazgató J.C. Walravens és az EMEA Régióvezető, Tim Conlon magyarországi körutat tett az ISYS-ON Kft. vezetőivel, hogy személyesen is meglátogasson néhány hazai megvalósítást.

Elsőként a legrégebbi - 1995 óta - QAD felhasználó BPW Hungária Kft. szombathelyi gyárában tettek látogatást, ahol az agráripari eszközöket és nehéz futóműveket gyártó vállalat ügyvezetője, Brumbauer József fogadta őket. Az ISYS-ON Kft. által bevezetett és támogatott vállaltirányítási megoldás jelenleg is több szász felhasználóval működik, melyek közül a termelésben 50 lejelentési ponton kerülnek rögzítésre az adatok az online termeléslejelentés segítségével. Ennek köszönhetően a cég- és a gyárvezetés számára azonnali információ áll rendelkezésre a termelés aktuális státuszáról, a műszakon belüli ütemezésről, vagy éppen a minőségi bevizsgálások, selejtezések eredményeiről.

Következő partnerként Magyarország egyik leginnovatívabb élelmiszeripari vállalatát, az Univer Product Zrt. telephelyét látogatták meg, ahol az ISYS-ON Kft. egyik legújabb megvalósítását mutatták be a cég képviselői. A találkozón az Univer Product Zrt. Vezérigazgatója, Molitórisz Károly, és a bevezetési projekt vezetője, Fehérné Gáspár Katalin, Gazdasági és beszerzési vezérigazgató helyettes is részt vett. A teljes körűen bevezetésre került vállalatirányítási rendszernek köszönhetően a QAD a termőföldektől a fogyasztók asztaláig támogat minden üzleti folyamatot, aminek köszönhetően az egész ellátási láncot kísérve minden információ tervezhető, minden egyes termék nyomon követhető és egyben visszakereshető is.

A vállalat komplex üzleti folyamatainak részletes modellezése után olyan megoldások is bevezetésre kerültek, mint a pénzügy, számvitel, kontrolling, creditmanagement, tételes utókalkuláció, termeléstervezés, online termeléslejelentés, rádiófrekvenciás raktárirányítás, kereskedelem és minőségirányítás.

A BPW Hungária Kft. gyárában megvalósítottakhoz hasonlóan az Univer Product Zrt. üzemében is bevezetésre került az említett online termeléslejelentés, ami mellett közvetlen adatkapcsolatban állnak a gyártást vezérlő eszközök, mint például az elektronikus mérlegek, folyamatirányító PLC alapú szoftverek is. A komplex folyamatnak köszönhetően az aktuális adatok integráltan egy rendszerben kerülnek feldolgozásra úgy, hogy közben akármilyen időpontot választva az éppen aktuális adatok állnak a felhasználók és döntéshozók rendelkezésére.

A termelés mellett a rádiófrekvenciás raktárirányítás is bemutatásra került, ami az alap-, csomagoló, és nyersanyagok bevételezésétől az online anyagfelhasználás követésén keresztül a késztermékek raktározási, komissiózási és kiszállítási folyamatainak minden egyes területét lefedi.

A QAD vezetőség személyes látogatásának eredményeként ismét megerősítést nyert, hogy a magyarországi implementációk nemzetközi szinten is nagy elismerést érdemelnek. Az ISYS-ON Kft. kiemelkedő szerepét mutatja a szakiparági megoldások teljes körű megvalósítása is, melyek nem csupán az autóipar és élelmiszeripar területén, hanem az egyedi gyártással foglalkozó iparágak, mint acél-, fémipar, szerszám-, és gépipar, illetve a sorozatgyártás alapú iparágak, vegy- és gyógyszeripar, elektronika, és műanyagipar vonatkozásában is folyamatosan bővülnek.