Vállalati folyamat kontrolling

Minden vállalat életében elérkezik az a pont, amikor az adatok és releváns információk már csak nehézkesen, hosszadalmas munkát követően és nagyon lassan érhetőek el és dolgozhatóak fel. Ezen a ponton az informatikai részlegnek már sokkal nehezebb munkája van, az adatokat számtalan helyről kell összeszedniük, a riportokat már követhetetlenül bonyolítaniuk kell, hogy a döntéshozók információigényét kielégíthessék. Amennyiben pedig ez még mind sikerül is, a döntéshozóknak saját maguknak kell a rengeteg adat közül kibogarászniuk azt a néhány releváns információt, amire eredetileg szükségük volt. Ez a folyamat pedig rengeteg időt emészt fel, miközben a fenntartási költségek csak növekednek.

A leírt probléma feloldására kínálnak eszközt a különböző vállalati folyamat kontrolling megoldások, melyek az adott cég üzleti életéhez alkalmazkodva kerülnek kialakításra, így akár a legegyszerűbb riportolási igény lefedése, de akár a komplex vállalati szintű üzleti intelligencia megoldás is elérhető.

A megfelelő eszköz alkalmazásával a releváns információ elérése és feldolgozása az eddigi idő töredéke alatt a döntéshozók rendelkezésére állhat. Csökken a ráfordított idő és ennek mértékében a riportok és adatok előállításához szükséges költséghalmaz is. Ennek eredménye pedig, hogy mind a vezetők, mind az informatikai részleg növelni tudja hatékonyságát, hiszen a felszabadult erőforrásokat képesek lesznek más területekre irányítani, mindezt optimálisan kihasználni.

 

 

Vissza: Megoldásaink