A vállalatirányítási megoldás sikeres működésének alapfeltétele a stabil rendszerüzemeltetés. A QAD Enterprise Applications ezt is kiemelten támogatja speciális eszközeinek segítségével.

 

Enhanced Controls - Törzsadat védelem

Napjainkban az adatbiztonsági elvárások egyre fontosabb szerepet töltenek be egy vállalat életében, amire megoldást nyújt a QAD Enhanced Controls modul, hiszen a teljes körű törzsadat védelem megvalósítását biztosítja. A törzsadat változásokat a rendszer historikusan tárolja, tehát minden egyes törzsadatról visszakereshető, hogy milyen paraméterekkel került létrehozásra, illetve hogy ezt követően melyik felhasználó, mikor és milyen változtatástatásokat eszközölt rajta.

Az adatbiztonság megvalósítása és magas fokú kezelése sok esetben olyan szakiparági előírás, elvárást is jelent, aminek a teljesítése már elengedhetetlen a versenyképesség megtartásához és növeléséhez. Ennek megfelelően az Enhanced Controls modul segítségével a QAD Enterprise Applications teljes mértékben megfelel az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) által támasztott informatikai rendszerekre vonatkozó előírásainak és követelményeinek.

A 21 CFR Part 11 megfelelőségnek köszönhetően a QAD probléma nélkül bevezethető minden olyan vállalatnál, ahol iparágtól függően szigorú törvényi kötelezettségek vonatkoznak a vállalatirányítási rendszerrel szemben.

 

Audit trails - Nyomon követés

A funkció a vállalat kritikusnak vélt, szignifikánsan fontos adatainak a teljes körű adatbázis szintű nyomon követését teszi lehetővé. A rendszer egészére vonatkozóan kimutatható, hogy melyik felhasználó csinálta a változást, mi az a változás, amit eszközölt, hol és pontosan mikor történt mindez.

Az Audit Trails segítségével minden változást erős kontroll alatt tarthatunk anélkül, hogy a korábban rögzített információkat elfednénk. Minden szabályozott adat változását rögzíti és képes a változáshoz tartozó információk, audit nyomon követési információk, megadott időperióduson belüli visszaadására és visszakereshetőségére.


Monitoring Framework - Monitorozás

A Monitoring Framework megoldás megfelelő eszköz a QAD Enterprise Applications teljes rendszerkörnyezetének, beleértve az adatbázis szervert, alkalmazás szervert, program környezetet, felhasználókat, és egyéb perifériás eszközök működését, valamint az operációs rendszer paramétereinek monitorozására. A megvalósítás egy adminisztrációs eszköz, amivel online módon tudjuk monitorozni a rendszer napi működését, mindezt intelligens üzenetküldő, logoló, naplózási és elemző funkciókkal támogatva.

 

Online mentés

Napjainkban már kiemelt jelentőségű az adatbiztonság, főleg az üzlet kritikus alkalmazásokat tekintve. Ennek egyik eleme a megfelelő gyakoriságú és minőségű mentési eljárások kidolgozása. A QAD Enterprise Applications alkalmas a beágyazott adatbázis kezelőn keresztül online adatmentési eljárások kialakítására, amik  7*24 órás működési környezetben is garantálják az üzleti adataink folyamatos rendelkezésre állását.

Vissza: Rendszerhasználat