A gyártástervezést követően az operatív gyártásirányítás játszik kiemelt szerepet a termelési folyamatban, ahol szakiparágtól, előírásoktól, egyediségektől függően egymástól nagyon eltérő megoldások is születhetnek. A QAD Enterprise Applications Termelési megoldásainak köszönhetően ezek teljes körű informatikai támogatása egytől egyig megvalósíthatóak az irányítástól a lejelentéseken, adminisztráción, követésen át.

 

Gyártás jellege

A QAD Enterprise Applications gyártásközpontú vállalatirányítási megoldás erőssége abban mutatkozik meg, hogy összetett paraméterezési, illetve rugalmas folyamatkezelési lehetőségén alapulva képes a többféle gyártási modell kezelésére. Ilyen például a sori illetve műhelygyártás, vagy akár egy összeszerelő üzem tevékenysége is.

 

Filozófiák

A QAD haladva a korszerű gyártásirányítási trendekkel beépítette a QAD Enterprise Applications megoldásba a legújabb termelési filozófiákat is, ennek megfelelően a gyártási folyamatainkat irányíthatjuk, lean, JIT vagy akár kanban rendszerben is.


on-LINE - Online termeléslejelentés

A gyártási folyamatok adminisztrációja nagy terhet ró a termelő cégek üzemi dolgozóira. Ennek megoldására, kezelésére javasoljuk az anyagi folyamatokat előtérbe helyező üzleti megoldás üzemi környezetre adaptált és a fizikai dolgozók által üzemeltethető online termelés lejelentést.

Ez a lehetőség megoldást nyújt a fizikai történésekkel egy időben a gyártási folyamat során keletkező adatok ipari terminálon, elektronikus adatgyűjtő eszközökön, interfészeken keresztüli rögzítésére.

A megoldás használatának eredményeként, nincsenek utólagos lejelentések, eltéréskezelések, a rendszer minden esetben az aktuális fizikai állapotokat tükrözi és mindezzel a hibalehetőségeket is nagyban csökkenti.


 

Vissza: Termelés