Az elektronikus kommunikáció a termelés területén, a gyártósorok mellet is megjelent az elmúlt évek során. Az adatok gyűjtése, lejelentése is felgyorsítható és pontosítható ezen elektronikus eszközök alkalmazásával, aminek következménye pedig az aktuális, mindig naprakész és pontos adat rendelkezésre állás.

 

Interfész megoldások a termelés területén

Az egységes elektronikus kommunikációs platform alkalmazásával a gyártás területén meglévő mérőberendezések ipari automatizációs eszközök, PLC vezérlők és egyéb berendezések elektronikus kommunikációja is teljes körűen megoldható interfészek támogatásával.

Ennek eredményeként kiváltható a folyamat során keletkező manuális adatbeviteli szükséglet, gyorsítható a szükséges adminisztráció, illetve ezzel párhuzamosan csökkenthető az adatbevitelek során keletkező hibák gyakorisága.

 

Elektronikus adatgyűjtés

Egy gyártási folyamat során számtalan olyan adat keletkezik, aminek a nyilvántartása és tárolása a hagyományos adminisztrációs eszközökkel nem megvalósítható.

A QAD Enterprise Applications elektronikus adatgyűjtő funkcióinak alkalmazásával ebből az adathalmazból manuális beavatkozás nélkül nyerhetőek ki a vállat irányításához és döntés előkészítéshez nélkülözhetetlen információk.

 

on-LINE - Online termeléslejelentés

A gyártási folymatok adminisztrációja nagy terhet ró a termelő cégek üzemi dolgozóira. Ennek megoldására, kezelésére javasoljuk az anyagi folyamatokat előtérbe helyező üzleti megoldás üzemi környezetre adaptált és a fizikai dolgozók által üzemeltethető online termelés lejelentést.

Ez a lehetőség megoldást nyújt a fizikai történésekkel egyidőben a gyártási folyamat során keletkező adatok ipari terminálon, elektronikus adatgyűjtő eszközökön, interfészeken keresztüli rögzítésére.

A megoldás használaták eredményeként, nincsenek utólagos lejelentések, eltéréskezelések, a rendszer minden esetben az akutális fizikai állapotokat tükrözi és mindezzel a hibalehetőségeket is nagyban csökkenti.

 

Vissza: Termelés