Fogyasztói társadalmunk egyre nagyobb kihívások elé állítja a termelő vállalatokat, aminek egyik kiemelt jelentőségű témája a Minőségirányítás.

 

Nyomon követés

Míg eddig inkább az élelmiszer- és gyógyszeripar által alkotott igényekről beszélhettünk, napjainkra már szinte iparágtól független elvárássá vált a teljes nyomon követhetőség. A termékeink előállításához felhasznált alapanyagok és technológiák kétirányú nyomon követése már kulcskérdés a saját vállalatunk és az ügyfél elégedettség szempontjából is.

Egyrészt tudnunk kell milyen beérkezésű alapanyagokból milyen félkész és késztermékek készültek, és hogy azok milyen értékesítési csatornákon keresztül kerültek kiszállításra. Másrészt tudnunk kell azt is, hogy egy konkrét partner által vásárolt késztermék előállításához milyen beérkezésű anyagokat használtunk fel, és hogy az milyen technológiákon keresztül készült el.

A QAD Enterprise Applications megoldáson megvalósul az integrált teljes körű kétirányú nyomon követés.


Minőségbiztosítás

A Minőségirányítás megoldás kiterjed a gyártási folyamat során szükséges vizsgálatokra és tesztekre, a megvásárolt termékek beérkezésekor esedékes vizsgálatokra és a készletből történő mintavételezésre is.

A gyártási folyamatokba szervesen integrálhatóak a minőségirányítás elvárásai, beleértve a minőségbiztosítási dokumentumok, eljárás utasítások, ellenőrzési lépések, tetszőleges csatolását, folyamattesztek beillesztését és teszteredmények rögzítését, illetve a tranzakciók visszakereshető, részletes dokumentálását is.

A nem megfelelő termékekről részletes statisztikák és elemzések készíthetőek, ezzel is segítve a termék előállítási folyamat tökéletesítését, a minőség folyamatos javítását.

A megoldás teljes körűen a rendszerbe és a folyamatba ágyazható minőségbiztosítási és minőségirányítási funkciókat tartalmaz, mely rugalmas illetve a termékek és folyamatok egyedi jellemzőihez alakíthatóan paraméterezhető.
 

Vissza: Termelés