Összejött a pénz az MR-kompatibilis lélegeztetőgépre

Tavalyi jótékonysági akciónk nagy sikerrel zárult. Partnereinkkel közösen járultunk hozzá, hogy az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány segítségével a Heim Pál Gyermekkórház egy MR-kompatibilis lélegeztetőgépet vehessen használatba.

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány levélben értestett minket adományunk felhasználásáról:

"Fontos számunkra, hogy Önök érezzék, milyen sokat jelent számunkra önzetlen jóindulatuk és társadalmi felelősség vállalásuk. Ennek az emberségnek köszönhetően sikerült Alapítványunknak 2017. január 11-én 14.800.000 Ft-os adomány értékében átadni a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályának egy életmentő, modern MR-kompatibilis lélegeztetőgépet."

"A tumoros, leukémiás gyermekek gyógyítása során az immunrendszert igen agresszív kemoterápiás és más, a szervezetet megterhelő kezelésekkel gyengítik le. Teszik ezt annak érdekében, hogy az ily módon legyengített szervezetben a betegségért felelős leukémiás sejtek könnyebben és maradéktalanul elpusztíthatok legyenek. Egy ilyen beavatkozás-sorozat érdekében MR vizsgálat mindenképpen elkerülhetetlen.

Azonban vannak olyan kritikus állapotban lévő gyermekek, akik már közvetlenül az MR vizsgálat előtt is lélegeztető gépen vannak. Ez hatalmas problémát jelent; a lélegeztető gépek fémes alkatrészekkel készülnek és az MR-ben a mágneses erőtér miatt ezek nem működnek, így leállhat a légzés. Az MR kompatibilitás lényege, hogy a gépben levő alkatrészeket nem zavarja meg a mágneses erőtér, így a vizsgálat alatt is tudják biztosítani a gyermek megfelelő lélegeztetését. Egy korszerű, minden igényt kielégítő MR-kompatibilis lélegeztető gép nélkülözhetetlen, hiánya egy beteg gyermek életébe kerülhet."

"Szívet melengető és megható érzés volt látni az Önök társadalmi felelősség iránt mutatott érzékenységét, nagylelkűségüket, hogy nyereségük egy részét visszaforgassák a közösségbe. Ezzel hatalmas reményt és esélyt adnak a leukémiás gyermekeknek, hogy talpra álljanak ebből a korábban végzetesnek hitt betegségből."

A hivatalos átadásról tudósítás is készült:

http://weborvos.hu/regionalis_hirek/osszejott_a_penz_az_mr/236266/

Köszönjük Ügyfeleinknek, hogy ebben is Partnereink voltak és így együtt segíthettünk!