Adatelemzés határok nélkül

Az Isys-On Kft. bővítve megoldásainak tárházát a QlikView innovatív kontrollingplatform piacra történő bevezetése mellett döntött. A hagyományos statikus jelentések olyan korlátokat állítanak a vállalatok döntéshozói és felhasználói elé, amelyek miatt az információszerzés és adatelemzés nehézkes és hosszadalmas folyamat. A riportok elkészítése pedig az informatikai részleg rendszeres munkája nélkül megvalósíthatatlan. Ezek a módszerek napjaink megnövekedett kontrolling- és riportigényeit már nem képesek teljes körűen kiszolgálni. Jogosan merül fel a kérdés a vállalatvezetőkben, hogy hogyan lehetne mindezt egyszerűbben csinálni.

Erre a kérdésre a QlikView innovatív platform tud válaszul szolgálni, amely mind működésben, mind technológiában teljes körű megoldást nyújt. A QlikView világszerte több mint 31 ezer partnert támogat nap mint nap a döntéshozatalban, legyen szó 50–80 fős cégekről vagy globális vállalatokról, mint például a Mercedes-Benz, a Subaru, a Canon, a Cisco, a Panasonic vagy a Sony, ami bizonyítja, hogy mind a kis- és középvállalatok, mind a nagy cégcsoportok számára képes a platform megoldást biztosítani.

 

Újszerű és innovatív felfogás

Mindez az újszerű és innovatív felfogásnak köszönhető. A dinamikus jelentések, a végtelen lefúrási lehetőségek és a vizuális grafikai megjelenések lehetővé teszik, hogy a felhasználók korlátok nélkül kutassanak, és az adatok alapján folyamatosan felmerülő kérdéseikre azonnal választ kapjanak. Ez a Natural Analytics módszer alkalmazásának megvalósítása, miszerint a QlikView az emberi agy gondolkodásmódját követve biztosítja a válaszokat. Egy klikk, és máris új dimenzióban láthatjuk ugyanazokat a számokat, választhatunk, hogy milyen diagramban mutassa ezeket, miközben a QlikView színekkel jelzi az összefüggéseket, ahogyan az adott információhoz nem tartozó adatokat is.

Összességében a felhasználók az asszociatív élmény segítségével szabadon gondolkodhatnak, és olyan felfedezéseket tehetnek, amelyeket más hasonló termékekkel nem ismernének fel. Ennek eredményeként nem csupán részleteket látnak, hanem miközben valós és releváns stratégiai és operatív problémákat fedeznek fel, már a stratégia és a szükséges lépések kidolgozásában is segítséget kapnak, hiszen „Mi lenne, ha?” jellegű elemzéseket is alkalmazhatnak.

 

Nem szorulnak segítségre

A QlikView mindezt úgy teszi lehetővé, hogy a felhasználók könnyedén, egyszerűen és szokatlanul gyorsan képesek kezelni a felületet az informatikai osztály segítsége nélkül. Az innovatív technológiának köszönhetően a QlikView gond nélkül képes a különböző forrásokból és különböző formában érkező adatokat összegyűjteni, legyen az vállalatirányítási rendszer, Excel táblázat, ügyféladatbázis vagy éppen az üzem beléptetőrendszere.

Az In-Memory megoldás és az aggregált számítások folyamatos mentése eközben gondoskodik róla, hogy „homokórázás” nélkül legyen képes gyorsan működni. Napjaink mobilitási igényeinek megfelelően pedig mindez egy klikkel megosztható, és közösen elemezhető akár mobilon, akár tableten, bárhol, bármikor.

 

Megoldások bővített tárháza

Az Isys-On Kft. 1993-as alapítása óta számos hazai nagy- és középvállalat számára vezetett be teljes körű integrált vállalatirányítási megoldást. A projektek során olyan szakiparági piaci tudásra és tapasztalatra tett szert, amelynek segítségével folyamatosan növekszik partnereinek száma. Megoldásai és referenciái már több alkalommal is bizonyították, hogy hazánk egyik vezető informatikai tanácsadó vállalataként hosszú távú és megbízható partner nem csupán a projektek ideje alatt, hanem azt követően is.

Ennek megfelelően igyekszik ügyfelei igényeit korán felismerni, és megoldásaival ezeket teljes körűen kielégíteni. Ennek eredményeként a vállalatok egyre növekvő kontrollingelvárásai és az ehhez kapcsolódó, az üzletiintelligencia-piacon uralkodó hiány sarkalta az Isys-On Kft.-t arra, hogy bővítse megoldásainak tárházát, és a QlikView innovatív kontrollingplatform piacra történő bevezetése mellett döntsön.

 

Megjelent a GyártásTrend oldalán.